Een traditionele woning maar niet truttig of kleinburgerlijk, dat is de wens van de opdrachtgever: de tijdloze klassieke villa . Statig maar niet classicistisch, lux maar niet schreeuwerig. Als snel kwamen we met historische referenties van de architecten Tessennow en Schmitthenner, toonaangevende architecten in Noordwest Europa aan het begin van de 20e eeuw. Zij blinken uit in sobere en traditionele detaillering en heldere plattegronden. Alles in dienst van kwaliteit en duurzame bouwkundige oplossingen.

 ontwerp een klassieke villa

De woningen van deze uitmuntende architecten zijn het toonbeeld van absolute eenvoud en fantastisch oog voor detail. Een ware bron van inspiratie voor de liefhebbers. Geen onnodige versieringen maar aandacht voor subtiele oplossingen. Klassieke elementen zoals de combinatie balkon en afdak voor de entree,

de architectonische verbinding met de tuin, de verbinding tussen dakgoot en de entreehal als ontvangstruimte vormen de basis van culturele luxe. Deze elementen zijn op een projectspecifieke wijze ingezet om een klassieke traditioneel woonhuis te realiseren.

routing

Belangrijk in het huis is de verbindende factor van de ontvangstruimte. De entree ligt centraal in de as van het gebouw en de met de ontvangst daar direct achter. De woonkamer staat direct in verbinding met de keuken en het terras. Dit laatste door middel van openslaande deuren. De keukendeur

is een schuifpui waarmee een de beide vertrekken samengevoegd kunnen worden, een herkenbaar element in de klassieke villa. De garage staat in verbinding met de gang en het trappenhuis zodat er bij aankomst een droge route is. Op de bovenliggende etage zijn drie slaapkamers en een badkamer gerealiseerd.

Ruimtes, materialen en kleuren

De gevel bestaat uit wit gekeimde metselwerk. De metselsteen gevel met holle voeg heeft een stootrand van Belgisch hardsteen en vertikaal uitwaaierende rollagen. De houten kozijnen zijn grijs met een zweem bruin en witte roedels.

Het dak wordt uigevoerd in een harde leisteen. Het interieur wordt gekenmerkt door een houten vloer en binnendeuren met wit gestuukte wanden.   

flexibiliteit in een klassieke villa

Het basisontwerp van de woning is beperkt in omvang. Dit omdat de opdrachtgever een compacte woning zoekt en deze later eenvoudig uit wil breiden. In het ontwerp is voorzien in het realiseren van een extra verdieping.

Daarbij kan de garage en het tuinelement samengevoegd worden tot een forse uitbreiding met serre, door eenvoudigweg de terrasconstructie te voorzien van een glazen pui en dak.

sprangers bouwbedrijf